De psycholoog incompany voor een pro-actieve inzet op mentaal gezond functioneren                     

Waarom een psycholoog incompany?  

Het leven tegenwoordig vraagt van ons het maximale. De mentale druk was nog nooit zo hoog. We moeten presteren, zichtbaar zijn en mogen geen fouten maken. We praten minder over mentale zaken, er rust nog steeds een taboe op. We schakelen pas psychologische hulp in als het écht niet meer gaat. Het gevolg is een ingrijpend ziektebeeld met leed voor de persoon, het werk en de naasten. Het herstel is anders dan bij een gebroken been en moeilijk in tijd te voorspellen.

Belang van preventie 

Belangrijk is dat we aan de vóórkant inzetten op mentale gezondheid en aandacht daarvoor als normaal gaan zien. Dat we vroegtijdige signalen (h)erkennen en dat mensen aan de bel kunnen trekken, dáár waar ze werken, laagdrempelig en dichtbij. Dit kan potentieel langdurige uitval en persoonlijk leed voorkómen en het versterkt het mentaal gezond functioneren. 

Vooral voor deze organisaties

Inmiddels heb ik al ruim 20 jaar ervaring met trajecten voor medewerkers van uiteenlopende organisaties. Op basis van deze ervaring is naar mijn overtuiging een psycholoog incompany van duidelijke meerwaarde voor medewerkers van organisaties waarbij de mentale en maatschappelijke druk groot is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de rijksoverheid, politie, ziekenhuizen, veiligheidsregio's, gemeenten en mediabedrijven.